Dokonywanie trafnych decyzji dietetycznych

Warzywa, owoce i zboża są zwykle ubogie

tłuszczu a nie mają cholesterolu. Większość z nich to bogate źródła

błonnika, węglowodanów złożonych i witamin.

Poniżej znajduje się kilka wskazówek dotyczących dokonywania zdrowych wyborów żywieniowych:

– Kokos jest możny w tłuszcze nasycone, a oliwki

są bogate w jednonienasycone tłuszcze i kalorie. ty

Powinien używać tych przedmiotów oszczędnie, by ich uniknąć

za dużo kalorii z tłuszczu.

– Gdy gotowane są ziarna warzyw, tłuszcze nasycone

lub cholesterol jest nierzadko dodawany. Na przykład jajko

żółtka wolno dodawać do chleba lub nawet makaronu.

– Warzywa przetworzone, konserwowane lub konserwowane mogą

zawierają także dodatek sodu. Lepiej wybrać warzywa świeże albo mrożone.

– Orzechy i nasiona mają zwykle wysoką zawartość kalorii i

tłuszcz, chociaż większość tłuszczu jest wielonienasycona

lub jednonienasycone. Istnieje kilka odmian,

na przykład orzechy makadamie, które i są bogate

tłuszcz nasycony.

Pokarmy bogate w rozpuszczalny błonnik są świetne

też wybór. Przykłady obejmują otręby owsiane,

płatki owsiane, fasola, groszek, otręby ryżowe, jęczmień a

nawet miazga jabłkowa.

Zawsze, jak szukasz zdrowych wyborów żywieniowych,

zawsze dbaj o przeczytaniu etykiety żywieniowej

lub informacje o jedzeniu. Możesz wtedy

określić, co zawiera żywność i jak jest młoda

to niewątpliwie jest dla twojego ciała.

Mądrze dokonuj dobrych wyborów żywieniowych.

olejkonopny10.pl

http://olejkonopny10.pl/category/olej-konopny-10/

Be the first to comment on "Dokonywanie trafnych decyzji dietetycznych"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*